اخبار, مقالات

نقش وکیوم تراپی در زخم های تروماتیک

زخم تروماتیک

زخم تروماتیک چیست؟

این زخم ها شامل بریدگی های باز یا زخم های شکستگی هستند، که هم پوست و هم بافت های زیرین پوست دچار آسیب می شوند این زخم ها ممکن است دارای لبه های ناهموار بوده و حاوی موادی مانند سنگ ریزه یا شیشه باشند. آسیب های ناشی از تصادفات جاده ای، زخم های چاقو و زخم های ناشی از گلوله و گاز گرفتگی حیوانات از انواع شایع زخم های تروماتیک می باشد.

 

اثر وکیوم تراپی در بهبود زخم های تروماتیک

تحریک تشکیل بافت گرانوله در این زخم ها می تواند باعث کاهش پیچیدگی گزینه بازسازی زخم باشد. به عنوان مثال، وکیوم تراپی زخم می‌تواند تشکیل بافت گرانوله برای پوشش استخوان‌ها و تاندون‌های در معرض دید را تسریع کند، اجازه می دهد زخم از طریق پیوند پوست بسته شود، زمانی که استفاده از فلپ غیرضروری باشد.

 

تحقیقات انجام شده بر روی اثر وکیوم تراپی در زخم های تروماتیک

در سال ۲۰۰۶، گروهی از پژوهشگران کارایی وکیوم تراپی زخم را در درمان ۳۴ بیمار مبتلا به زخم فاشیوتومی پس از سندرم کمپارتمانت تروماتیک ارزیابی کردند. میانگین زمان بسته شدن زخم نهایی برای گروه وکیوم تراپی زخم ۷/۶ روز و برای گروه پانسمان مرطوب معمولی ۱۶/۱ روز بود.

در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پژوهشگران، اثر وکیوم تراپی زخم را بر میزان عفونت در ۲۲۰ بیمار مبتلا به شکستگی درشت نی را از طریق یک مطالعه چندجانبه ارزیابی کردند. میزان عفونت در گروهی که از روش وکیوم تراپی زخم استفاده کردند در مقایسه با گروهی که پانسمان مرطوب معمولی دریافت می‌کردند کمتر بود.

در سال ۲۰۱۷، گروهی دیگر از پژوهشگران، ۱۷۸ بیمار مبتلا به زخم‌های تروماتیک اندام تحتانی را مورد مطالعه قرار دادند، که زخم های آنها با جدا شدگی کامل پوست بود. وکیوم تراپی زخم به طور قابل توجهی باعث کاهش عوارض و زمان بهبودی در مقایسه با پانسمان های معمولی می شود. به گفته نویسندگان، وکیوم تراپی زخم در درمان زخم های تروما حاد مفید است و به عنوان پلی بین درمان اورژانسی و پوشش قطعی پوست عمل می کند.

 

منبع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6513538/#:~:text=In%20NPWT%2C%20a%20machine%20that,flow%20and%20improve%20wound%20healing.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *