در این ویدئو با دستگاه وکیوم تراپی زخم Simplex III و نحوه کار با این دستگاه آشنا خواهید شد:
در این ویدئو با دستگاه وکیوم تراپی زخم Simplex III و نحوه کار با این دستگاه آشنا خواهید شد:
این زخم ها شامل بریدگی های باز یا زخم های شکستگی هستند، که هم پوست و هم بافت های زیرین پوست دچار آسیب می شوند این زخم ها ممکن است دارای لبه های ناهموار بوده و حاوی موادی مانند سنگ ریزه یا شیشه باشند. آسیب های ناشی از تصادفات جاده ای، زخم های چاقو و زخم های ناشی از گلوله و گاز گرفتگی حیوانات از انواع شایع زخم های تروماتیک می باشد.
اثر وکیوم تراپی در بهبود زخم های تروماتیک
تحریک تشکیل بافت گرانوله در این زخم ها می تواند باعث کاهش پیچیدگی گزینه بازسازی زخم باشد. به عنوان مثال، وکیوم تراپی زخم میتواند تشکیل بافت گرانوله برای پوشش استخوانها و تاندونهای در معرض دید را تسریع کند، اجازه می دهد زخم از طریق پیوند پوست بسته شود، زمانی که استفاده از فلپ غیرضروری باشد.
در سال ۲۰۰۶، گروهی از پژوهشگران کارایی وکیوم تراپی زخم را در درمان ۳۴ بیمار مبتلا به زخم فاشیوتومی پس از سندرم کمپارتمانت تروماتیک ارزیابی کردند. میانگین زمان بسته شدن زخم نهایی برای گروه وکیوم تراپی زخم ۷/۶ روز و برای گروه پانسمان مرطوب معمولی ۱۶/۱ روز بود.
در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پژوهشگران، اثر وکیوم تراپی زخم را بر میزان عفونت در ۲۲۰ بیمار مبتلا به شکستگی درشت نی را از طریق یک مطالعه چندجانبه ارزیابی کردند. میزان عفونت در گروهی که از روش وکیوم تراپی زخم استفاده کردند در مقایسه با گروهی که پانسمان مرطوب معمولی دریافت میکردند کمتر بود.
در سال ۲۰۱۷، گروهی دیگر از پژوهشگران، ۱۷۸ بیمار مبتلا به زخمهای تروماتیک اندام تحتانی را مورد مطالعه قرار دادند، که زخم های آنها با جدا شدگی کامل پوست بود. وکیوم تراپی زخم به طور قابل توجهی باعث کاهش عوارض و زمان بهبودی در مقایسه با پانسمان های معمولی می شود. به گفته نویسندگان، وکیوم تراپی زخم در درمان زخم های تروما حاد مفید است و به عنوان پلی بین درمان اورژانسی و پوشش قطعی پوست عمل می کند.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6513538/#:~:text=In%20NPWT%2C%20a%20machine%20that,flow%20and%20improve%20wound%20healing.
هدف نهایی مراقبت از زخم، تسریع در بهبود و جلوگیری از مزمن شدن زخمهای حاد است. بخشی از این فرآیند شامل انتخاب پانسمان مناسب برای زخم است که ویژگیهای زخم را تکمیل میکند.
بازار ۶.۶ میلیارد دلاری پانسمانهای پیشرفته زخم دهها تنوع را ارائه میدهد که انتخاب پانسمان مناسب برای زخم را دشوار می کند.
هر دو پانسمان آلژینات، متشکل از جلبک دریایی یا کلپ دریایی و پانسمانهای فوم ساخته شده از محلولهای پلیمری، اگزودا را جذب کرده و زخم را مرطوب نگه میدارند. پانسمانهای مبتنی بر کلاژن یا سیلیکون به تحریک بافت جدید و رشد عروق خونی کمک میکنند و هیدروژلها و هیدروکلوئیدها به زخمها اجازه می دهند رطوبت خود را حفظ کنند. Front Bioeng Biotechnol ۲۰۲۰. doi:10.3389/fbioe.2020.00182))
هر دسته از پانسمان ممکن است حاوی مواد اضافی مانند کلسیم، عسل یا نقره باشد تا فعالیت و اثر ضد میکروبی را افزایش دهد. (Cellulose ۲۰۲۰;۲۷:۳۸۵-۴۰۰. doi.org/ 10.1007/ s10570-019-02795-1)
با توجه به مجموعه ای از احتمالات، کارشناسان و متخصصان چگونه بهترین گزینه را برای هر بیمار انتخاب می کنند؟
در یک دنیای ایده آل، ادبیات پانسمان زخم به ما کمک می کند تا از بین محصولات متعدد انتخاب کنیم، اما متاسفانه، ما حداقل شواهدی برای انتخاب و حمایت از استفاده از یک محصول نسبت به محصول دیگر داریم.” نقل از مرکز جامع سرطان Hope
کارآزماییهای با کیفیت بالا که کارایی پانسمانهای زخم مختلف را مقایسه میکنند، دشوار است.
بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۴ که اثربخشی پانسمان زخم را بررسی کرد، کارشناسان دریافتند که ادبیات حاوی «دادههای متناقض زیادی» است، با تعداد کمی از کارآزماییهای تصادفیسازی شده کنترلشده که به وضوح مزیت مواد یا دستهبندی پانسمانهای زخم را نشان میدهند.
دکتر وونگ گفت: “هیچ زخم یا بیماری مشابه نیستند” و بنابراین هیچ پانسمان زخمی یک “درمان واحد” برای همه زخمها فراهم نمیکند.
مانند وجود انواع پانسمان، انواع مختلفی زخم نیز وجود دارد، زخم وریدی و زخم پای دیابتی، زخمهای فشاری و زخمهای ناشی از تشعشع و سوختگی با طیف وسیعی از ویژگیها (بافت نکروز شده و عفونی، استخوان اکسپوز شده، ترشح بیش از حد) وجود دارند.
فاکتورهای بیمار مانند دیابت، فشار خون، بیماری عروق محیطی، سرطان و سیگار نیز بر ترمیم زخم تاثیر میگذارند.
پس از شناسایی عوامل خطر بیمار، دکتر چانگ با تکیه بر چهار اصل اساسی مراقبت از زخم برای هدایت تصمیم گیری خود تمرکز میکند.
این اصول که تقریباً دو دهه پیش توسعه یافته اند، با نام اختصاری TIME نشان داده می شوند:
بافت (Tissue)
عفونت/التهاب (Infection)
رطوبت (Moisture)
لبه ها (edges)
هنگام معاینه زخم، باید به دنبال بافت مرده یا عفونی، میزان رطوبت و فاصله لبه های زخم از یکدیگر بود.
اگر لبهها از هم فاصله زیادی داشته باشند، برای بستن زخم از یک پانسمان مثل چسب شکمی استفاده میکنند. دکتر چانگ خاطرنشان کرد: «با گذراندن این مراحل، میتوان مسیر را به سمت استفاده از یک پانسمان بهینه طی کنیم.»
ارزیابی این موارد به علاوه ارزیابی سلامت کلی بیمار و عملکرد اعضای مختلف بدن باعث می شود بهترین راهکار را برای ترمیم زخم انتخاب کرد.
دوره جامع مدیریت زخم شرکت طب اندیشان وندا در تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۰ برگزار شد.
موارد ذیل در این دوره توسط استاد مقیمی آموزش داده شد:
باندها برای پوشاندن زخم ها بسیار مناسب هستند، اما اگر بتوانند عفونت ها را نیز تشخیص دهند مفیدتر خواهند بود. استادیار دانشگاه Rhode Island، پروفسور Daniel Roxbury و دانشجوی سابق تحصیلات تکمیلی URI، محمد معین صفایی، یک روش مداوم و غیرتهاجمی برای تشخیص و نظارت بر عفونت در زخم ایجاد کرده اند. باند های هوشمندی که عفونت در زخم را تشخیص می دهند.
Daniel Roxbury اعلام کرد:”نانولوله های کربنی تک جداره درون الیاف این باند قادر به شناسایی عفونت در زخم با تشخیص غلظت پراکسید هیدروژن هستند. این نانولوله ها حساس به غلظت پراکسید هیدروژن در زخم ها می باشند.
این باند هوشمند با یک دستگاه کوچک پوشیدنی کنترل می شود که صرفاً برای اهداف تشخیصی استفاده خواهد شد. این دستگاه سیگنال های هشدار و… را به صورت بی سیم از نانولوله های کربنی موجود در باند دریافت می کند. سپس سیگنال دریافت شده به تلفن همراه هوشمند منتقل می شود که به طور خودکار به بیمار یا یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی هشدار می دهد.
امید است که دستگاه در مراحل اولیه عفونت را تشخیص دهد تا مصرف آنتی بیوتیک ها را کمتر و از اقدامات شدید، مانند قطع عضو جلوگیری کند. تصور ما این است که این باند برای مبتلایان به دیابت که نیاز به مدیریت مداوم زخم دارند، بسیار مفید باشد.”
فناوری این باند هوشمند در مقاله ای که در Advanced Functional Materials منتشر شده است بیشتر شرح داده شده است. دکتر محمد معین صفایی از نویسندگان این مقاله دکترای خود را در رشته مهندسی شیمی در URI در دسامبر سال ۲۰۲۰ به پایان رساندو قبل از ورود به URI، نحوه ایجاد الیاف پلیمری را به عنوان دانشجوی کارشناسی آموخت.
آزمایش ها بر روی نمونه باندهای کوچک انجام گرفته است، اما این فناوری را می توان به راحتی در باندهای بسیار بزرگتر اعمال کرد.
امید است به زودی تست های لازم برای این باند نهایی و تست های بالینی آغاز شود.
منبع: University of Rhode Island
دانشمندان فرانسوی در موسسه Neel در حال تحقیق و توسعه پانسمانی به نام Graphene هستند که در هر زمان وضعیت زخم ها را ثبت می کند. داده های زخم که از این پانسمان به دست می آید به تلفن همراه ارسال می شود و این داده ها با استفاده از برنامه ی طراحی شده به بیمارستان ارسال می شود، که این کار روند درمان عفونت های احتمالی را تسریع می کند.
زخم های مزمن، زخم هایی که پس از شش هفته بهبود نمی یابند، بار اقتصادی قابل توجهی را بر دوش سیستم های بهداشتی در سرتاسر جهان می گذارند. این زخم ها منجر به قطع نیم میلیون عضو در سال در سطح جهانی می شوند.
دانشمندان فرانسوی به دلیل بروز زخم های مزمن به دلیل پیری جمعیت و افزایش تعداد افراد مسن به این نتیجه رسیدند که امکان کنترل زخم از راه دور را فراهم کنند، از این رو در حال تولید Graphene هستند تا روند مدیریت زخم را تسریع و تسهیل کنند.
پوشش Graphene بسیار انعطاف پذیر است، به راحتی با هر قسمت از بدن سازگار می شود و دارای لوازم الکترونیکی بی سیم کوچک (با الکترودهای سبک و کاملاً انعطاف پذیر) است که داده ها را به یک برنامه تلفن همراه منتقل می کند. سپس، با استفاده از یک نرم افزار پزشکی از راه دور و فن آوری های پزشکی در فضای ابری، اطلاعات می تواند به بیمارستان برسد تا توسط یک متخصص کنترل و ارزیابی شود.
پرسنل پزشکی و پرستاری می توانند از راه دور نحوه بهبود زخم ها را با استفاده از این سیستم کنترل کنند و هشدارهای مربوط به هر گونه عفونت را که ممکن است ایجاد شود، دریافت کنند که به جلوگیری از پیش آمدن مشکلات احتمالی کمک می کند. |
در این زمینه ، محققان خاطرنشان کردند که Graphene می تواند به نظارت بر زخم های مزمن افراد در شرایط قرنطینه، مانند کسانی که اکنون توسط بیماری همه گیر COVID-19 دچار محدودیت شده اند، کمک کند. آزمایش های انسانی این پانسمان در حال آغاز است. این دستگاه پزشکی به عنوان کلاس II-b طبقه بندی شده است(مانند قلم انسولین) و به نشان انطباق اروپا نیاز دارد. راه اندازی آن برای سال ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از “مدیکال اکسپرس”؛ یک مقام عالی رتبه در آژانس دارویی اتحادیه اروپای روز سهشنبه در مصاحبهای از ارتباط واکسن کرونا “آسترازنکا” و لخته شدن خون سخن گفت.
“مارکو کاوالری”، مسئول سیاستگذاری واکسیناسیون در آژانس دارویی اروپا (EMA) در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی “Il Messaggero” توضیح داد: «به نظر من اکنون میتوانیم این را بگوییم که ارتباطی بین لخته شدن خون و واکسن آسترازنکا وجود دارد؛ اگرچه مشخص نبود که چه چیزی باعث چنین واکنشی شده است.»
این نخستین تایید رسمی یکی از مقامات اروپایی درباره ارتباط بین لخته شدن خون و تزریق واکسن کرونای “آسترازنکا” است.
منبع:
تیمی از دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور (NTU) دستگاه قابل حملی را تولید کرده اند که در عرض ۱۰ دقیقه تصاویر سه بعدی با وضوح بالا از پوست انسان تولید می کند.
این تیم گفت: این دستگاه قابل حمل تصویربرداری از پوست می تواند برای ارزیابی شدت بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس استفاده شود.
تصویربرداری سه بعدی از پوست می تواند برای پزشکان مفید باشد، زیر تجهیزات مورداستفاده برای ارزیابی شرایط پوستی، فقط تصاویر دو بعدی از سطح پوست را ارائه می دهند. این دستگاه عمق برجستگی ها و شیارهای پوست را تا ۲ میلی متر نیز نشان می دهد که می تواند به روند ترمیم زخم کمک کند.
این محصول در دو حجم ۵۰۰ و ۸۰۰ سی سی ارائه شده است. تاریخ انقضای این محصول ۵ سال پس از تولید است. در صورتی که محفظه ی جمع آوری ترشحات پر شود و یا ماندگاریِ ترشحات در محفظه بیش از ۷ روز باشد، باید محفظه تعویض و محفظه جدید بر روی دستگاه نصب شود.
این فوم نسبت به فوم سیاه دارای تراکم بیشتر و ضخامت کمتر است. کاربرد این فوم در جایی است که نمی توان از فوم سیاه به صورت مستقیم استفاده کرد مانند تاندون ها، رگها و شریان هایِ پیوند شده و استخوان هایِ اکسپوز شده. این فوم تنها در یک سایز ارائه می شود.