یکی از مقامات رسمی اروپایی ارتباط میان واکسن کرونای “آسترازنکا” و لخته شدن خون در برخی از دریافت کنندگان این واکسن را تایید کرد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از “مدیکال اکسپرس”؛ یک مقام عالی رتبه در آژانس دارویی اتحادیه اروپای روز سهشنبه در مصاحبهای از ارتباط واکسن کرونا “آسترازنکا” و لخته شدن خون سخن گفت.
“مارکو کاوالری”، مسئول سیاستگذاری واکسیناسیون در آژانس دارویی اروپا (EMA) در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی “Il Messaggero” توضیح داد: «به نظر من اکنون میتوانیم این را بگوییم که ارتباطی بین لخته شدن خون و واکسن آسترازنکا وجود دارد؛ اگرچه مشخص نبود که چه چیزی باعث چنین واکنشی شده است.»
این نخستین تایید رسمی یکی از مقامات اروپایی درباره ارتباط بین لخته شدن خون و تزریق واکسن کرونای “آسترازنکا” است.
انتخاب فشار در وکیوم تراپی زخم نقش مهمی را ترمیم زخم ایفا میکند. فشار متغیر ترکیب مفیدی از افزایش و کاهش جریان خون که افزایش جریان خون به تسهیل اکسیژن رسانی و تامین مواد مغذی کمک میکند و کاهش جریان خون موجب رگ زایی و تشکیل بافت گرانوله میشود.
بنابراین فشار درمانی متغیر منجر به ایجاد بافت گرانوله بیشتری نسبت به فشار ثابت میشود.
اثرات مکرر ناشی از تغییر فشار، باعث بازسازی بیشتر لبههای زخم میشود. بنابراین جمع شدن زخم در وکیوم تراپی با فشار متغیر بیشتر از فشار ثابت میباشد.
برای همه انواع زخمها میتوان از فشار ثابت بدون خطر استفاده نمود.
کنتراندیکاسیون فشار متغیر
اما اجرای فشار متغیر در بعضی از زخمها میتواند مضر باشد و کنتراندیکاسیون دارد:
زخمهای با ترشح زیاد
گرافتهای پوستی-فلاپ
زخم شکم باز (از پانسمان ابدوک در این نوع زخم استفاده میشود)
دانشمندان فرانسوی در موسسه Neel در حال تحقیق و توسعه پانسمانی به نام Graphene هستند که در هر زمان وضعیت زخم ها را ثبت می کند. داده های زخم که از این پانسمان به دست می آید به تلفن همراه ارسال می شود و این داده ها با استفاده از برنامه ی طراحی شده به بیمارستان ارسال می شود، که این کار روند درمان عفونت های احتمالی را تسریع می کند.
زخم های مزمن، زخم هایی که پس از شش هفته بهبود نمی یابند، بار اقتصادی قابل توجهی را بر دوش سیستم های بهداشتی در سرتاسر جهان می گذارند. این زخم ها منجر به قطع نیم میلیون عضو در سال در سطح جهانی می شوند.
دانشمندان فرانسوی به دلیل بروز زخم های مزمن به دلیل پیری جمعیت و افزایش تعداد افراد مسن به این نتیجه رسیدند که امکان کنترل زخم از راه دور را فراهم کنند، از این رو در حال تولید Graphene هستند تا روند مدیریت زخم را تسریع و تسهیل کنند.
پوشش Graphene بسیار انعطاف پذیر است، به راحتی با هر قسمت از بدن سازگار می شود و دارای لوازم الکترونیکی بی سیم کوچک (با الکترودهای سبک و کاملاً انعطاف پذیر) است که داده ها را به یک برنامه تلفن همراه منتقل می کند. سپس، با استفاده از یک نرم افزار پزشکی از راه دور و فن آوری های پزشکی در فضای ابری، اطلاعات می تواند به بیمارستان برسد تا توسط یک متخصص کنترل و ارزیابی شود.
پرسنل پزشکی و پرستاری می توانند از راه دور نحوه بهبود زخم ها را با استفاده از این سیستم کنترل کنند و هشدارهای مربوط به هر گونه عفونت را که ممکن است ایجاد شود، دریافت کنند که به جلوگیری از پیش آمدن مشکلات احتمالی کمک می کند.
در این زمینه ، محققان خاطرنشان کردند که Graphene می تواند به نظارت بر زخم های مزمن افراد در شرایط قرنطینه، مانند کسانی که اکنون توسط بیماری همه گیر COVID-19 دچار محدودیت شده اند، کمک کند. آزمایش های انسانی این پانسمان در حال آغاز است. این دستگاه پزشکی به عنوان کلاس II-b طبقه بندی شده است(مانند قلم انسولین) و به نشان انطباق اروپا نیاز دارد. راه اندازی آن برای سال ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، هرروز برای اندازه گیری میزان قند خون خود از طریق انگشت درد زیادی را تحمل می کنند. اکنون، محققان گزارش کرده اند در سنسورهای ACS دستگاهی را توسعه داده اند که می تواند گلوکز در عرق را با لمس نوک انگشت اندازه گیری کند و سپس با یک الگوریتم شخصی سازی شده تخمین دقیقی از سطح گلوکز خون را ارائه می دهد.
تفاوت میزان قند در خون و عرق
دانشمندان روش هایی برای اندازه گیری گلوکز در عرق را یافته اند، اما از آنجا که سطح قند در عرق بسیار پایین تر از خون است، میزان قند خون می تواند با توجه به میزان تعریق و خواص پوست افراد متفاوت باشد. در نتیجه، سطح گلوکز در عرق معمولاً میزان گلوکز در خون را منعکس نمی کند. جوزف وانگ و همکارانش برای به دست آوردن تخمین مطمئن تری از میزان قند خون در عرق، در صدد طراحی سیستمی هستند که بتواند عرق را از نوک انگشت جمع آوری کند، میزان گلوکز آن را اندازه گیری کند و آنرا با توجه به تنوع فردی اصلاح کند.
محققان یک حسگر گلوکز عرق مبتنی بر لمس با یک هیدروژل پلی وینیل الکل در بالای یک سنسور الکتروشیمیایی ساخته اند که روی صفحه نمایش بر روی یک نوار پلاستیکی انعطاف پذیر چاپ شده است.
وقتی داوطلب نوک انگشت خود را به مدت ۱ دقیقه روی سطح حسگر قرار داد، هیدروژل مقدار کمی عرق را جذب کرد. در داخل سنسور، گلوکز در عرق تحت یک واکنش آنزیمی قرار گرفت که منجر به ایجاد جریان الکتریکی کوچکی شد که توسط دستگاه دستی تشخیص داده شد.
محققان همچنین قند خون داوطلبان را با آزمایش استاندارد انگشتی اندازه گیری کردند و الگوریتمی را شخصی سازی کردند که می تواند با استفاده از میزان گلوکز عرق هر فرد، سطح گلوکز خون او را تفسیر کند.
در آزمایشات ،این الگوریتم بیش از ۹۵٪ در پیش بینی سطح گلوکز خون قبل و بعد از وعده های غذایی دقیق بود. برای کالیبراسیون دستگاه، فرد مبتلا به دیابت فقط یک یا دو بار در ماه نیاز به تست با انگشت دارد.
محققان می گویند، قبل از استفاده از روش اندازه گیری میزان قند خون با عرق برای مدیریت دیابت، باید یک مطالعه گسترده انجام شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) مدعی شده است که ویروس کرونا میتواند مانند ذرات گرد و غبار در هوا معلق باقی بماند و سبب گسترش شیوع شود.
با همین نگاه، شستن خریدها نمیتواند کمک چندانی به جلوگیری از گسترش ویروس کرونا بکند و تنها مجرای انتقال ویروس هواست چرا که ویروس کووید ۱۹ عمر زیادی بر روی سطوح نخواهد داشت اما این ویروس به صورت معلق در هوا زنده میماند.
این تحقیقات نشان میدهد اقداماتی که در ابتدای شیوع ویروس در راستای ضدعفونی کردن سطوح انجام شده است بیفایده بوده یا حداقل تأثیر را بر روی شیوع آن داشته است.
تنها اقدامی که در این زمینه باید همچنان ادامه داشته باشد شستوشوی دستهاست وگرنه ضد عفونی سطوح و مواد خریداری شده برای مصرف خانگی چندان اهمیتی ندارد.
تیمی از دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور (NTU) دستگاه قابل حملی را تولید کرده اند که در عرض ۱۰ دقیقه تصاویر سه بعدی با وضوح بالا از پوست انسان تولید می کند. این تیم گفت: این دستگاه قابل حمل تصویربرداری از پوست می تواند برای ارزیابی شدت بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس استفاده شود. تصویربرداری سه بعدی از پوست می تواند برای پزشکان مفید باشد، زیر تجهیزات مورداستفاده برای ارزیابی شرایط پوستی، فقط تصاویر دو بعدی از سطح پوست را ارائه می دهند. این دستگاه عمق برجستگی ها و شیارهای پوست را تا ۲ میلی متر نیز نشان می دهد که می تواند به روند ترمیم زخم کمک کند.
این محصول در دو حجم ۵۰۰ و ۸۰۰ سی سی ارائه شده است. تاریخ انقضای این محصول ۵ سال پس از تولید است. در صورتی که محفظه ی جمع آوری ترشحات پر شود و یا ماندگاریِ ترشحات در محفظه بیش از ۷ روز باشد، باید محفظه تعویض و محفظه جدید بر روی دستگاه نصب شود.
این فوم نسبت به فوم سیاه دارای تراکم بیشتر و ضخامت کمتر است. کاربرد این فوم در جایی است که نمی توان از فوم سیاه به صورت مستقیم استفاده کرد مانند تاندون ها، رگها و شریان هایِ پیوند شده و استخوان هایِ اکسپوز شده. این فوم تنها در یک سایز ارائه می شود.