ترمیم زخم پوستی فرآیندی است که در آن پوست خود را ترمیم می کند. به طور کلی پذیرفته شده است که بهبود زخم پوستی را می توان به ۴ مرحله تقسیم کرد: هموستاز، التهاب، تکثیر و بازسازی
در انسان، کراتینوسیت ها در سریع ترین زمان ممکن یک اپیدرم عملکردی (بازسازی مجدد) را تشکیل می دهند و زخم را می بندند و هموستاز بافتی را دوباره برقرار می کنند. فیبروبلاست های پوستی به بستر زخم مهاجرت می کنند و تکثیر می شوند و “بافت همبند” غنی از پروتئین های ماتریکس خارج سلولی ایجاد می کنند و از رشد رگ های خونی جدید حمایت می کنند.
در نهایت، این در یک دوره طولانی بازسازی می شود و بافت آسیب دیده را به حالتی مشابه قبل از آسیب برمی گرداند. بی نظمی در هر مرحله از آبشار ترمیم زخم، بهبود را به تاخیر می اندازد و ممکن است منجر به آسیب شناسی های پوستی مختلف، از جمله عدم التیام یا زخم مزمن شود.
داروهای بومی و سنتی به طور گسترده از محصولات طبیعی و مشتقات محصولات طبیعی استفاده می کنند و بیش از نیمی از داروهای مصرفی امروز در سراسر جهان را تامین می کنند.
گیاهان پزشکی و محصولات گیاهی برای زخم های پوستی
ما مواد تشکیل دهنده فعال، فعالیت های زیستی، کاربردهای بالینی، فرمولاسیون، روش های آماده سازی و ارزش بالینی ۳۶ گونه گیاهی پزشکی را توصیف می کنیم.
گونه های مختلفی از جمله Centella asiatica و یا گیاه بشقابی یا سنتلا آسیاتیکا یا قدح مریم، Curcuma longa یا زرد چوبه، و Paeonia suffruticosa یا گل صد تومانی ژاپنی که محصولات محبوبی برای التیام زخم هستند، برجسته هستند.
* محبوبیت و شواهد استفاده مستمر به وضوح نشان می دهد که هنوز درس هایی برای آموختن از شیوه های سنتی وجود دارد که در انبوهی از محصولات طبیعی و مشتقات از محصولات طبیعی پنهان شده است.
در انبوه محصولات طبیعی و مشتقات محصولات طبیعی، معرف های توصیف نشده، ترکیبات ناشناخته، و ترکیبات کمکی وجود دارند که می توانند جایگاهی در فهرست درمانی معاصر داشته باشند.
منبع:
Xu R., Luo G., Xia H., et al. Novel bilayer wound dressing composed of silicone rubber with particular micropores enhanced wound re-epithelialization and contraction. Biomaterials. 2015;40:1–۱۱. doi: 10.1016/j.biomaterials.۲۰۱۴.۱۰.۰۷۷. – DOI – PubMed Talbott J. H. A short history of medicine. JAMA. 1962;180(9):p. 794. doi: 10.1001/jama.1962.03050220086023. – DOI WHO Traditional Medicine Strategy: 2014–۲۰۲۳, ISBN: 9789241506090, http://www.who.int/traditional-complementary-integrative-medicine/en/